Vanliga frågor och svar

Överfallslarmet

Hur triggar jag överfallslarmet?

Du triggar larmet genom att trycka på sidan av armbandet. Se video här

Vad gör jag om batteriet tar slut?

Batteriet är laddningsbart. En laddare tillkommer.

Vad händer om man råkar aktivera larmet av misstag?

Det är svårt att aktivera larmet av misstag, då knappen är placerad på ett vis som minimerar risken. Om det mot förmodan skulle aktiveras ändå så kan du enkelt inaktivera det i appen med din personliga kod. Nödkontakter och app-användare i närheten som fått larmet blir då informerade via en push-notis att det var ett felaktigt larm.

Kan man justera armbandets storlek?

Ja, våra armband är justerbara och passar nästan alla! Den minsta omkretsen är cirka 14 cm och den största omkretsen är cirka 19 cm.

Hur märker man att man råkat aktivera larmet? 

När det gäller att upptäcka att larmet har aktiverats, indikeras det tydligt med vårt höga larmalternativ. I det här fallet kommer din smartphone att börja sända ut en högfrekvent ljudsignal följt av ett verbalt "hjälp" -meddelande.

Behöver min telefon vara nära armbandet när jag aktiverar larmet? 

Ja, din telefon måste vara inom en 10-meters radie för att larmet ska kunna aktiveras.

Hur ofta måste man ladda armbandet? 

För att främja miljövänlighet och långsiktig hållbarhet är alla våra produkter utrustade med laddningsbara batterier. Dessa batterier har en imponerande kapacitet och kan hålla i upp till 3 veckor på en enda laddning. Det tar endast 100 minuter att återställa full laddning. Vi är stolta över att erbjuda denna lösning som inte bara ger användarna en bekväm upplevelse utan även minskar behovet av att kasta och ersätta batterier, vilket är en positiv insats för vår miljö.

Hur högt tjuter larmet?

Larmet som aktiveras från vårt armband är så högt som din smartphones högsta ljudnivå, eftersom ljudet genereras av telefonen. Ljudet genereras av din smartphone för att minimera storleken på tekniken som behövs i själva smycket, vilket möjliggör att det kan bäras bekvämt och diskret som ett smycke.

Hur fungerar inspelningsfunktionen? 

När larmet aktiveras, startar inspelningen automatiskt och fortsätter tills du manuellt avslutar den eller tills din telefon går ur batteri. Inspelningen lagras säkert i appen och förblir där i en period av 30 dagar. För att säkerställa bevarandet av inspelningen och för att du ska kunna dela den själv, går det inte att radera den på egen hand. Vid behov kan du enkelt dela inspelningen med rättsväsendet, vilket kan vara av avgörande betydelse för bevisning.

Appen

Har ni en iOS app?

Vår App heter Safety By Cilia och finns att ladda ner på App Store och Google Play.

Vad kostar appen att ladda ner?

Appen är kostnadsfri för de som bara vill hjälpa till men kostar 75 kronor i månaden med alla tillkommande funktioner.

Vart och när kan man ladda ner appen? 

Appen heter Safety By Cilia och finns att ladda ner både för Android och IOS.

Kan appen se vart jag är hela tiden?

Appen delar endast din GPS-position med andra App användare och nödkontakter när du aktiverar larmet. Dock är det viktigt att notera att Appen alltid har kännedom om din position men din platsinformation delas endast när du väljer att aktivera larmet.

Har appen någon åldergräns?

​​I nuläget har vår app en åldersgräns på 16+ för att följa rättsliga och integritetsbestämmelser.

 Vilka kan man lägga till som nödkontaker?

I nuläget erbjuder vi enbart support för svenska telefonnummer med landskoden (+46) på vår plattform för nödkontakter.

Kan man bara använda appen utan armbandet?

Vi erbjuder en kostnadsfri version av Appen. Via denna version blir du notifierad om din nödkontakt triggar igång larmet eller om en App användare i närheten behöver hjälp.

Behöver man appen om man har armbandet? 

Ja, om du har armbandet behöver du också appen, som kostar 75 kr per månad. Appen är nödvändig eftersom den är kopplad via Bluetooth till armbandet och aktiverar funktioner som GPS, inspelning och larm.

Mitt köp

Vilka betalningsmetoder erbjuder ni?

Man kan smidigt betala sitt köp via Klarna, vi erbjuder delbetalning!

Har ni någon garanti för mitt köp?

1 års garanti

Har du några frågor? Hör av dig till oss!

Följ @safetybycilia på Instagram