10 Säkerhetstips, tips på hur du kan känna dig trygg

Säkerhetstips för en tryggare vardag

Säkerhet är vår högsta prioritet, och vi på Safety by Cilia arbetar ständigt för att hjälpa dig vara förberedd och känna dig trygg. Utöver att vi tillverkar överfallslarm vill vi dela 10 värdefulla säkerhetstips som kan göra din vardag tryggare redan idag.

 

1. Ha ett överfallslarm eller säkerhetsApp

Använd ett överfallslarm eller en säkerhetsApp som du kan aktivera om du känner dig hotad.

Safety By Cilia specialiserar sig på smycken med inbyggda överfallslarm, som är integrerade med Cilia-appen. Denna säkerhetsapp erbjuder en rad funktioner som är avsedda att förebygga överfall, samt ett aktivt community för att stödja användarna. Genom vår app har du möjlighet att bistå andra användare i din närhet och få hjälp när du själv behöver det. Om en användare i din närhet aktiverar sitt larm, får du en omedelbar notis, och vice versa. Detta nätverk av ömsesidig stöd och skydd bidrar till att skapa en tryggare miljö för alla användare. Läs mer om våra överfallslarm här

2. Var medveten om din omgivning

En av de viktigaste åtgärderna för personlig säkerhet är att alltid vara medveten om vad som händer omkring dig. Försök undvika att gå ensam, särskilt på kvällen. Undvik att använda hörlurar eller titta ned i din telefon när du är ute och går på kvällen.

3. Använd "Buddysystemet"

Att gå tillsammans med en vän är en effektiv metod för ökad säkerhet. Om möjligt, undvik att resa ensam, särskilt på natten. Att ha någon med dig ökar din säkerhet och kan avskräcka potentiella hot.

4. Dela din platsinformation med vänner och familj

Om du planerar att vara ute sent på kvällen, kan det vara en god idé att dela din platsinformation med vänner och familj. När vår app lanseras den 26 oktober 2023 kommer dina nödkontakter och andra App användare att kunna se din GPS-position när du aktiverar larmet, vilket ökar din trygghet.

5. Håll kontakt med någon

Informera en vän eller familjemedlem om din rutt och när du förväntas vara hemma. Skicka ett meddelande när du kommit hem säkert.

6. Planera din rutt

Försök att välja välbelysta och säkra vägar när du är ute. Undvik mörka och ödsliga områden.

7. Ha nycklar redo

Ha dina husnycklar redo när du närmar dig din bostad. Detta minskar tiden du spenderar utanför din dörr.

8. Använd offentlig transport med försiktighet

Om du använder kollektivtrafik, vänta på en plats där många människor är närvarande. Stanna nära andra passagerare och tågpersonal.

9. Lyssna på din magkänsla

Din inre känsla är en kraftfull följeslagare när det gäller personlig säkerhet. Om du hamnar i en situation där något känns fel, lita på din magkänsla och agera därefter. Lämna platsen och ta dig till en plats där du känner dig trygg och kan ta kontakt med någon.

10. Lär dig självförsvar

Att ha grundläggande kunskap i självförsvar kan öka ditt självförtroende och personliga säkerhet. Det finns kurser och träningsmöjligheter tillgängliga för dem som vill lära sig dessa färdigheter.

Håll koll på viktiga telefonnummer

  • 020 120 25 25: Trygghetscentralen, som du kan kontakta när du reser med kollektivtrafiken i Stockholm. Länk till deras hemsida.

Säkerhet är något som inte får tas lätt på. Genom att vara medveten om din omgivning, ta försiktighetsåtgärder och ha rätt kontaktuppgifter till hands kan du öka din personliga säkerhet och skapa en tryggare vardag. Med våra överfallslarm och App kommer du att vara väl rustad för att hantera eventuella nödsituationer. Din säkerhet är vår prioritet, och vi ser fram emot att hjälpa dig skapa en tryggare tillvaro.

Tillbaka till blogg