Möt Cissi Nilsson - vår grundare & VD

 A House's exklusiva intervju med vår VD, Cissi

 

Safety By Cilia grundades av VD Cissi Nilsson för sex år sedan efter en livshändelse som förändrade allt. Efter en obehaglig incident i sitt eget liv beslutade hon sig för att ta saker i egna händer och födde idén om att kombinera säkerhet och design genom smycken med inbyggda överfallslarm.  

Var hittade du inspirationen att kombinera säkerhet och mode?

Inspirationen att kombinera säkerhet och mode kom från en personlig upplevelse som påverkade hennes känsla av trygghet. Efter att ha levt med rädsla och begränsningar i två år började hon skriva ner vad som skulle få henne att känna sig säker igen. När hon inte hittade någon produkt som uppfyllde hennes behov och som hon ville bära, bestämde hon sig för att skapa Safety By Cilia. Hon ville skapa den trygghet hon själv önskade att ha den kvällen. 

På vilka sätt tar du hand om din mentala hälsa för att nära din kreativitet?

För att ta hand om sin mentala hälsa och främja sin kreativitet sätter Cissi upp gränser för sig själv. Hon håller sig borta från datorn vid 19:00 (även om det inte alltid fungerar), strävar efter att få 8 timmars sömn och tränar 4-5 dagar i veckan. För att hantera de utmanande aspekterna av sitt arbete, som involverar undersökning av verkliga fall av överfall, kommunicerar hon mycket med människorna runt sig och delar sina känslor. 

Cissi njuter också av att koppla av genom att äta snabbmat och titta på reality-tv med vänner. En rolig anekdot är att hon dels fick inspirationen att starta sitt företag efter att ha sett filmen "Yes Man" med Jim Carrey, där huvudkaraktären börjar säga ja till allt i livet. Cissi gjorde samma sak under en 2 års period, vilket ledde henne till sina investerare. Men det är en historia för en annan gång! 

Vad är din viktigaste lärdom under din resa med att lansera en helt ny produkt?

Den viktigaste lärdomen från att lansera ett helt nytt produktmärke är att vara flexibel och öppen för att lära sig nya saker. I en startup kan saker ändras på en timme, och du kan behöva lösa problem som du inte har erfarenhet av, allt med en tidsbrist. Att driva ett företag är tufft, dyrt och tar längre tid än förväntat, men passion och envishet är avgörande för framgång. Cissi betonar att förmågan att fortsätta försöka och lära sig är nyckeln till framgång. 

Vad är nästa steg? Kan konceptet fungera för andra typer av smycken?

För framtiden planerar Safety By Cilia att erbjuda överfallslarm som smycken i olika slags former, och de anpassar också sin teknik för företagsförsäljning. Deras huvudfokus är att öka medvetenheten om sitt varumärke och expandera användarnätverket för att säkerställa att någon alltid är i närheten vid en nödsituation. 

Slutligen vill Cissi avsluta med detta motto: Alla har rätt att leva sitt liv utan rädsla, så länge den rätten inte finns, kommer vi göra det.

Tillbaka till blogg