CISSIS UPPFINNING SKA STOPPA VÅLDTÄKTERNA, ÖVERFALLSLARM

En exklusiv intervju med vår VD, Cissi, genomförd av Gefle Dagblad

För några år sedan var hon Gävles nästa popstjärnehopp och däremellan har hon varit med i Robinson. Nu är hon entreprenör i stället. Cissi syntes i Draknästet på SVT i augusti, där hon lyckades få Fredrik Eklund, åtminstone till en början, att investera i hennes produkt, ett överfallslarm. Hur har det gått sedan? 

 

I våras speglades höstens säsong av Draknästet in och i den första episoden som släpptes 31 augusti var Gävlebördiga Cissi Nilsson, 25 med. Gävleborna känner förmodligen främst igen henne för antingen att hon var med i Robinson 2020 eller som popsångerskan Cilia. 

 

Företaget Safety by Cilia har sin grund i att Cissi blev drogad på krogen i Stockholm 2017 och vaknade upp på ett hotellrum med en kille utan att veta vad som hänt. Att hon överhuvudtaget vaknade hade att göra med att hennes pappa ringer upprepade gånger, och att killen till sist besvarade samtalet. Cissi vet inte om killen var densamma som drogade henne, huruvida han hade gjort något med henne eller hade för avsikt att göra det. I chocken som hon var i polisanmälde hon heller inte eller gjort någon undersökning. Men händelsen gjorde att hon började begränsa sitt liv kraftigt. Hon tror att hon annars hade fortsatt med pop-karriären. 

 - Ja, det förstörde ju den lilla karriär jag hade. Jag vågade inte åka på mina session (ett möte där låtskrivare och artister låtar tillsammans) och stängde i princip in mig i min lägenhet. 

 

Men så en dag vaknade Cissi upp och gjorde en anteckning på sin telefon som skulle bli starten till företaget Safety by Cilia. Ett smyckesliknande armband som varnar för våldtäktsmän eller förövare i hemmet. 

 -Det låter sjukt att säga det, men på ett sätt är jah ändå glad att det hände mig för att jag gjorde någonting åt det som förmodligen kommer att kunna hjälpa ganska många andra.  

I draknästet nappade kändismäklaren Fredrik Eklund på affärsidén i Draknästet och sade ja till att investera de två miljoner kronor som Cissi frågade om, mot att han skulle få 49 procent av företaget. Efter programmet blev det dock inget partnerskap med honom. I stället har två privatpersoner investerat samma summa för en femtedel av bolaget. Personer som gör så kallas för ängelinvesterare. 

- Det har gett oss ett helt annat utgångsläge nu,, vilket vi är skitglada för eftersom vi har mycket mer marginal nu inför våra kommande rundor. Det blev det bästa av två världar. Vi fick superbra marknadsföring av Draknästet och en mycket bättre deal efteråt, säger Cissi. 

Efter programmet har företaget fått draghjälp av exempelvis jämngamla Gävle-influencern Emilia Wahlund som är kompis till en bästis. Bland kändisar som har visat intresse märks även Carola Häggkvist, men det återstår att se om det går att omsätta i någon form av samarbete. Överfallslarmet finns redan nu att köpa men appen som hör till släpps först 26 oktober med tillhörande lanseringsfest. Även musikkarriären återetablerade Cissi i somras med sin sjätte singel. 

Tillbaka till blogg